banner

Extra aanbod: Bijenhotels te koop

Klik op de foto's om te vergroten
bijenhotel

Het gaat niet zo goed met de bijen. Honingbijen verdwijnen uit hun korven en ook de wilde bijen doen het zo mogelijk nog slechter. Hoog tijd voor acties! Onbekend is onbemind en dat gaat zeker op voor onze wilde bijen. Wist je trouwens dat er meer dan 350 soorten wilde bijen voorkomen in ons land.

Hang een bijenhotelletje op in je tuin en van maart tot oktober gaan zich daar boeiende taferelen afspelen.
Met verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, macho’s en huisvrouwen...
Wist je trouwens dat wilde bijen niet steken?
En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken, en vooral dat ze bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? 

Kortom, voor Natuurpunt en de partners die meewerken aan Behaag…natuurlijk een prima motivatie om ook bijenhotelletjes te koop aan bieden.
De bijenhotelletjes worden gemaakt door Den Atelier in Niel en de sociale werkplaats van Natuurpunt in Ekeren. Zie hieronder voor meer info.

Afmetingen: breedte: 150 mm, hoogte tot nok: 335 mm, diepte: 145 mm. Het hotel wordt geleverd als bouwpakket.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor 25 euro krijg je bij de bedeling van Behaag natuurlijk een kant-en-klaar bijenhotel!
Bewaar het enkele maanden, en hang het tijdens de komende lente op een zonnige plaats in je tuin.

Voor de productie van deze bijenhotels doet Natuurpunt beroep op De Atelier in Niel.

Den Atelier aan de slag voor Natuurpunt

Den Atelier is een arbeidszorgcentrum van vzw Pegode. In Den Atelier werken 40 mensen die omwille van verschillende redenen niet in de gewone tewerkstelling terecht kunnen, mee in verschillende ateliers.

De insectenhotels worden gemaakt in het houtatelier. Het is een gedroomde opdracht voor de medewerkers van Den Atelier: zij krijgen hierdoor de kans om handelingen in te oefenen en hun technische vaardigheden verder te ontwikkelen, en het product dat ze afleveren heeft een maatschappelijke en ecologische meerwaarde.

Medewerkers van Den Atelier zijn, behalve in het houtatelier, ook actief in een inpakatelier (herverpakking en eenvoudige goederenbehandeling) en via enclavewerk of werkeilanden ook op een aantal plaatsen in de Rupelregio: groenonderhoud en poetswerk in De Schorre, groenonderhoud in de gemeente Niel en fruit schillen in enkele scholen. Meer info op de website van Pegode.

Herman Van Meervenne, coördinator Den Atelier

Terug naar boven

zomerbitterling