banner

Aartselaar FairtradeGemeente

Aartselaar wil in 2016 de titel van FairTradeGemeente behalen.

http://fairtradegemeenten.be/sites/default/files/fairtrade/FTG3.pngAartselaar wil een FairTradeGemeente worden. Dit kadert in een duurzaam beleid op sociaal, ecologisch en economisch vlak. FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Op fairtradeproducten alleen kan je niet overleven. Waar vind je tomaten? En melk? En kaas en aardappelen en witloof en appelsap? Al die producten vind je hier bij ons. Wanneer ze op een duurzame manier geproduceerd en geconsumeerd worden, dan kunnen ze een prachtige aanvulling vormen op de meer dan 1.000 beschikbare fairtradeproducten. FairTradeGemeente vindt het belangrijk om beide een plaats te geven en op die manier de brug te slaan tussen Noord en Zuid.

Om de titel van FairTradeGemeente in de wacht te slepen, moet onze gemeente voldoen aan zes criteria waarbij wordt ingespeeld op eerlijke en duurzame handel met respect voor de kleine landbouwer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Het gemeentebestuur, de inwoners, lokale bedrijven, restaurants, café- uitbaters, scholen, instellingen, verenigingen, jong en oud… iedereen kan helpen om de criteria te vervullen die verbonden zijn aan de titel van FairTradeGemeente. Dus ook jij kan meedoen. Draag eerlijke handel een warm hart toe en maak er ook effectief werk van.

Het gemeentepersoneel drinkt al fairtradethee en -koffie. Op gemeentelijke recepties wordt er fairtradecava geschonken en worden fairtradechips en -nootjes aangeboden. Ook op de ledenavonden van Natuurpunt schenken we fairtradewijnen en -cava, wanneer mogelijk. We verbruiken versnaperingen uit de wereldwinkel op onze bestuursvergaderingen.

Verdere info: http://fairtradegemeenten.be/aartselaar en www.facebook.com/aartselaarfairtradegemeente

Aartselaar feest!

Op 21 mei 2016 van 15u tot 19u vieren we Aartselaar FairTradeGemeente met een volksfeest op het Laar.
Het programma ligt nog niet volledig vast, maar dit geeft je al een idee. Hou het gemeentelijk infoblad in de gaten.

  • Optredens van de muziekschool, harmonie de Xaverianen en zangkoor Toonaardig
  • Infostanden van de Wereldwinkel, Natuurpunt, Velt.
  • Verkoopstand van biobier Liza van Warmenbol, manden met biologische groenten van Karl Hectors (via Milagrow), een soepkraam
    (via Milagrow) en zelfgemaakte ijsjes (Cornelis, Vluchtenburgstraat)
  • Mogelijkheid iets te drinken in (h)eerlijk cafeetje/terrasje op Laar met FT-dranken uit de Wereldwinkel!
  • Uitreiking van Aartselaar FairTradeGemeente met speech van burgemeester!