Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
21 oktober 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Op naar de 400 !
  • 25 jaar Natuurpunt Aartselaar
  • Vogels spotten op het Noordelijk Eiland
  • Natuur.kalender 2017
  • Komende activiteiten

Op naar de 400 !

Natuurpunt Aartselaar telt momenteel 396 gezinnen als lid. De kaap van de 400 komt in zicht! We zijn zeer fier op onze prestatie. van de 173 afdelingen staat Aartselaar op de 8e plaats in de densiteitranking (= aantal leden / aantal brievenbussen in de gemeente).

Voor het 400e lid en voor de aanbrenger van dit lid voorzien we een vogelhuisje als cadeau.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op onderstaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Wie nu lid wordt, is dat meteen voor heel 2017!

 

25 jaar Natuurpunt Aartselaar

2016 is een feestjaar voor Natuurpunt Aartselaar! We vieren dit jaar 25 jaar natuurwerking: aanvankelijk natuurgidsenwerking VMPA en sinds een achttal jaren een zelfstandige Natuurpuntafdeling.

Een eerste feestmoment was de filmvoorstelling More than Honey op 29 april. Daar kregen alle deelnemers op de aangeboden receptie een potje honing van een imker uit Aartselaar, dus echt honing uit eigen gemeente.

Zondag 8 oktober was het tweede feestmoment in een tent in het Solhof. In de namiddag waren er twee uitverkochte voorstellingen van het verteltheater "Het Web van de Suikerspin" door Theater Acaboe in samenwerking met het Cultureel Centrum. Nadien was er een leuke knutselactiviteit voor de kinderen.

En 's avonds liep de tent opnieuw vol voor een natuur-educatieve comedyvoorstelling "Toen de dieren nog spraken". Joeri Cortens tracteerde ons op heel wat dierenweetjes, maar misschien vooral op een humoristische kijk in de menselijke psyche. We beëindigden deze prachtige dag met een Gageleer, het lekkere Natuurpuntbier of een glaasje wijn of fruitsap van de plaatselijke Wereldwinkel. De lekkere hapjes zorgden ervoor dat de mensen nog een hele tijd bleven napraten.

Meer foto's

Za 5 nov: Vogels spotten op het Noordelijk Eiland

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdagmorgen van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk Eiland. Daar bruist het van het vogelleven en is er altijd wat te zien.
Wij sluiten met Natuurpunt Aartselaar graag aan op dit prachtig maandelijks initiatief van Natuurpunt Rupelstreek. Zin om mee te gaan?

Afspraak om 8u50 op parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle, we nemen de veerboot van 9u en de veerboot terug om 12 u.

Natuur.kalender 2017

Onze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!

Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt & Argus Fotowedstrijd 2015.

Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem.
Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,5 cm, in open formaat is het 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen bij Natuurpunt Aartselaar: door storting op rekening BE07 5230 8080 0166. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar.

Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in je buurt.

Een cadeautip voor familie en vrienden.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • zo 27 nov: Natuurwandeling in het Haachts Broek
  • wo 30 nov: Een nieuwe boswachter in Aartselaar! (kinderen)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.