banner

Cursus: Word jij ook een Klimaatverkenner?

De cursus Klimaatverkenner is een interactieve en positieve instapcursus rond klimaat en duurzaamheid. Na 3 boeiende lessen en 1 excursie ga je meer weten over het hoe en wat van het veranderende klimaat. Wereldwijd reageert de natuur, maar ook in je eigen achtertuin merk je er wat van. Niet alleen fauna en flora maar ook mensen ondervinden de vaak negatieve gevolgen.

Je krijgt heel wat info en tal van inspirerende ideeën waarmee je zelf aanpassingen kan doen ten voordele van het klimaat. Bij de laatste bijeenkomst in het mooie Cleydaelhof zorgen we voor lokale en (h)eerlijke proevertjes. Je zal merken wat de klimaatverandering ons kan brengen. Lokale verhalen en van het Zuiden loodsen ons langs graanakkers, stille wateren en bloemrijke graslanden tot in het Afrikaanse regenwoud.

De cursus wordt gegeven door Jens Verwaerde, Melina Kyametis en Joke Flour, educatieve medewerkers van Natuurpunt-CVN.

  • Les 1: Wat betekenen "weer" en "klimaat"? Het klimaat wijzigt. En waaraan ligt dat?: Jens Verwaerde
  • Les 2: Gevolgen: Melina Kyametis
  • Les 3: Oplossingen: Melina Kyametis
  • Les 4 Excursie: Joke Flour (Domein Cleydael - Aartselaar)

Theoretische cursus op donderdagen 28/2, 14/3 en 21/3 van 19.30 u tot 22.30 u in Jeugdcentrum De Leonaar, Kleistraat 204 in Aartselaar - gelegen links van het zwembad en het sportcentrum. Opgelet, het sportcentrum is tijdelijk enkel te bereiken via de B. Van Ertbornstraat.

Praktijkwandeling op zaterdag 30/3 van 9 u tot 12 u: samenkomst in het natuurgebied Cleydaelhof, Cleydaellaan in Aartselaar tegenover de ingang van het Kasteel Cleydael.

Inschrijven bij Hilde Janssens, 0472 81 39 98.

Deelnameprijs voor leden van Natuurpunt/VELT = € 28, niet-leden betalen € 32, te storten op rekening van Natuurpunt Aartselaar BE07 5230 8080 0166 met vermelding: Klimaatverkenner. Iedereen welkom!