Natuurflits Aartselaar
1 december 2007

www.natuuraartselaar.be

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

OP STRAAT VOOR SOLIDARITEIT EN KLIMAAT ! 
Stap op 8 december met ons mee!!


In BelgiŽ wordt zaterdag 8 december in Brussel een actiedag georganiseerd op initiatief van de 'Klimaatoproep' en de 'Klimaatcoalitie'. Deze laatste groepeert een zeventigtal organisaties, zowel milieu- en natuurverenigingen als Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, WWF, Natuurpunt, maar ook vakbonden, jeugdbewegingen, de Gezinsbond en derde wereld bewegingen (Oxfam, 11.11.11). 
Natuurpunt heeft haar afdelingen opgeroepen zo talrijk mogelijk aan deze manifestatie deel te nemen.
 
De concrete eisen van de manifestatie zijn:

  • een drastische reductie van de CO2-uitstoot

  • een sociale en solidaire aanpak van het klimaatprobleem

Zopas is het tweejaarlijkse Natuurrapport van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) verschenen. Hieruit blijkt dat in Vlaanderen de biodiversiteit blijft achteruitgaan, vooral door de uitstoot van stikstof en fosfor en door de versnippering van leefgebieden. Bijkomend vormt de klimaatverandering en de invasie van uitheemse soorten een bijkomende bedreiging. Klimaatverandering kent geen grenzen en is uiteraard een internationaal probleem. Van 3 tot 14 december vindt op Bali een klimaattop plaats van de Verenigde Naties. Tijdens die top worden weerom beslissingen genomen over het toekomstige klimaatbeleid. Wereldwijd wordt dan ook opgeroepen om op straat te komen.
 
De optocht start om 14u30 aan het Brusselse Zuidstation en eindigt aan de Kunstberg nabij het Centraal Station, waar een klimaatmarkt met informatie rond deze problematiek voorzien is. Wie heel lang wil blijven kan om 18u nog naar een betalend concert met Lalalover, Joshua en Hooverphonic in het Koninklijk Circus (7 euro voorverkoop www.botanique.be). 
 
Praktisch: we nemen de trein van 13u25 in Mechelen. Wees op tijd om je vervoerticket te kopen. De prijs heen en terug bedraagt 4,4 euro (weekendbiljet) of 4 euro (voor 65+). De vervoerbewijzen zijn individueel, zodat ieder kan terugkeren op het voor hem/haar beste uur. 
 
Meer info: www.8dec2007.be , www.hierbeginthet.be of www.natuurpunt.be/8december
               Klik hier voor de affiche
 
PS. Doe mee en stuur deze oproep door naar jouw vrienden en kennissen!
 

 

  
Va
n tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur en Natuurpunt Aartselaar. Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  luk.smets@telenet.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".

Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan luk.smets@telenet.be
je adres uit het verzendingsbestand te halen